Design Innovation

Dette toårige masterprogram tilbyder en innovativ tilgang til kreativitet og designbranchen. Målet er at identificere og foregribe tværkulturelle tilgange til mangefacetterede emner.

Designbranchen gennemgår et afgørende paradigmeskift i takt med, at det bevæger sig ind i nutidige sammenhænge. I takt med at presserende sociale og miljømæssige spørgsmål konvergerer med den fortsatte udvikling af avancerede teknologier, øges mulighederne for, hvad og hvordan vi designer, og hvilke former for oplevelser vi skaber.

Programmet omfavner design som en kulturel handling og fremmer innovationsstrategier, samtidig med at det fremmer tværfaglige tilgange til at tage fat på og løse morgendagens udfordringer.

Masteruddannelsen tilbyder en innovativ vision og tilgang til kreativitet og industri. Du vil udforske teknologi i hele forløbet, herunder virtuel, forstærket og forstærket virkelighed, kunstig intelligens, web 3.0 og materialeøkologi. Du vil også anvende nye designstrategier og -modeller på tværgående og hybride fremtider og på spørgsmål om bæredygtighed og cirkularitet.

Fokus

  • Strategi, vision og design.
  • Menneskecentreret design.
  • Teknologiske fremskridt og nye designforslag.
  • Anvendelse af tværfaglig viden til at skabe forstyrrende retninger inden for design. Du vil udforske teoretiske kurser i dybden og derefter omsætte din viden til praksis i en utraditionel blanding af workshops, seminarer, specialiserede laboratorier og bootcamps.

Karrieremuligheder: produkt-/strategisk designer, materialeinnovator, designchef, F&U- og procesinnovator, innovations- og transformationschef, specialist i augmented reality-design, ekspert i generativt design, brugeroplevelsesdesigner

Behøver du vejledning?

Første år

I uddannelsens første år vil du undersøge og sætte designets udvidede rolle i en sammenhæng og kritisk udforske strategier, konvergenser og handlingsområder. Det centrale tema om designeren som katalysator vil guide din undersøgelse af nye metoder, kontekster og værktøjer og deres indbyrdes forhold til hinanden for at skabe gennemtænkte, synergistiske interventioner.

De teoretiske kursusemner omfatter kunsthistorie, fænomenologi i moderne design og alternative designkontekster. Workshops og laboratorier fokuserer på nye værktøjer og relationer, strategier, materialeforskning og eksperimenter.

Andet år

På andet år af uddannelsen vil du anvende din viden om innovation og om komplekse sammenhænge, værktøjer og teknikker på aktuelle og fremtidige temaer inden for designverdenen.

Du forventes at definere og understøtte dine designforslag med et solidt teoretisk grundlag for at levere professionelle projekter.

Du vil få mulighed for at deltage i workshops og laboratorier samt generative og accelerative bootcamps. Det andet år omfatter også et projekt.

Masteruddannelsen forbereder dig også til at påbegynde en ph.d.-uddannelse inden for designområdet.

Vil du have flere oplysninger om kandidatuddannelsen?